BeLEEF de IJsselHospices

Aanmelden

Onderwerpen en sprekers

Uw gastvrouw op het podium gedurende de dag is Carin Gaemers. Zij kondigt gedurende de dag alle sprekers en voorstellingen aan en sluit de dag af.

Het Toetstheater neemt op ludieke en interactieve wijze gedragingen in de zorg onder de loep. Of zoals zij zelf zeggen: “Vooral daar waar morele vragen en ethische kwesties in het werk naar voren komen, en de ‘juiste’ manier van handelen niet eenduidig is, denkt het Toetstheater graag met u mee.” (http://www.toetstheater.nl/).

 

Carin Gaemers is historica en onderzoekster voor het Historisch Tijdschrift Holland. Ze werkte samen met Hugo Borst aan het manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’. In 2017 werd zij door maandblad Opzij gekozen tot de invloedrijkste vrouw in Nederland. Carin is bestuurslid van de Stichting IJsselHospices.  

Caro Verbeek specialiseerde zich als kunsthistoricus in de 'andere' zintuigen reuk, tast en smaak. De culturele betekenis van historische geuren heeft haar meeste aandacht. Zij promoveert momenteel op de rol van geur in moderne kunst, en maakt tentoonstellingen over verdwenen geuren. Zij is onder meer bekend van verschillende TV-colleges (Waar komen geurherinneringen vandaan?) en een Tedtalk (Inhaling the Past - Smelling the FutureCaro Verbeek: The historical significance ofsmell). Zij is daarnaast hoofdcurator van het  geurprogramma ‘Odorama’ bij Mediamatic en doceert aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag de door haar opgezette cursus ‘The Other Senses’. Aan de UvA is zij net begonnen met het verzorgen van het vak 'Knowing by Sensing'. Eerder was Caro werkzaam als curator en onderzoeker bij het Stedelijk Museum Amsterdam en het Rijksmuseum.

Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, met als specialisaties longkanker en palliatieve zorg. Samen met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt. Sander werd columnist voor onder meer Artsennet en stichting Agora en later voor Dagblad van het Noorden (DvhN)/Leeuwarder Courant (LC). Zijn maandelijkse bijdragen aan de rubriek ‘Op leven en dood’ bleven niet onopgemerkt: zijn bijdragen aan DvhN/LC behoorden steevast tot de best gelezen artikelen. Deze zijn nu bijna allemaal gebundeld in Slotcouplet.

 

 

Severine Meijer is eigenaar van Opscheppen met Severine: een all-in-1-concept van een doortastende horecaliefhebster. Na 10 jaar haar eigen restaurant te hebben gerund, richt Severine zich momenteel op de inspirerende diversiteit van het koksvak. Ze zet zich freelance in als horecadocent, coach en trainer maar ook als private chef voor fine dining en small catering. (Mee)denken in oplossingen is haar motto.

 

 

 

Paul Hekking studeerde naast zijn activiteiten in de gezondheidszorg muziektheorie aan de Schumann Akademie. Zijn hart ligt bij muziek; het effect van muziek op het menselijk lichaam en de geest boeit hem zeer.  Paul is lid van de Stuurgroep Muziek als Medicijn. Muziek als behandeling blijkt een grotere plaats in de gezondheidszorg te verdienen. De foundation Muziek als Medicijn wil op wetenschappelijke basis vaststellen waar en wanneer muziek een positief effect heeft en de toepassing ervan stimuleren. www.muziekalsmedicijn.nl

  1.  

 

Manu Keirse is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven, is klinisch psycholoog en doctor in de geneeskunde. In België en Nederland is hij vooral bekend vanwege zijn expertise rondom verlies en verdriet. Zijn eerste boek Helpen bij verlies en verdriet. Een gids voor het gezin en de hulpverlener (Lannoo, 1995) werd een bestseller. Vorig jaar verscheen een volledig herziene editie onder dezelfde titel.

  

Surprise-act: Serieus en grappig, experimenteel, luchtig en diep, snel en geestig. En: voor iedereen direct toepasbaar. Surprise!